Motorverzekering

Rijdt u met een motor?
Dan moet u in België uw aansprakelijkheid verzekeren.
Ontdek de verplichte Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Motor.

moto 70
Bereken mijn premie
v

Verplichte motorverzekering die uw aansprakelijkheid dekt bij een ongeval in fout

v

Gratis 24/24 bijstand bij een ongeval in België

v

Breid de basisverzekering motor uit met een dekking lichamelijke schade en diefstal en brand

Wat is niet gedekt door de motorverzekering?

 • De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Motor dekt de schade aan uw eigen motor niet.
 • Deelname aan snelheids-, regelmatigheids- of behendigheidsritten of -wedstrijden is niet verzekerd.
 • Optie Lichamelijke Schade: we vergoeden de lichamelijke letsels niet als de bestuurder in staat van dronkenschap reed of onder invloed was van drugs, geneesmiddelen of hallucinogenen die hem de controle over zijn activiteiten ontnamen.
 • Optie Brand en Diefstal: we komen niet tussen voor diefstal, vernieling of schade door diefstal of poging tot diefstal die het gevolg is van het achterlaten van de sleutels op het voertuig.
 • Optie Rechtsbijstand: we bieden geen rechtsbijstand voor contractuele geschillen van minder dan 150 euro. De zuiver contractuele geschillen in verband met herstellingen of onderhoud zijn evenmin gedekt.
 • Optie DVV Assistance:
  - Herstellingskosten of onderdelen voor uw voertuig worden niet vergoed door DVV Assistance.
  - In België krijgt u een vervangwagen voor max. 5 dagen (als uw voertuig niet binnen de 24 uur kan hersteld worden of gestolen werd).
  - In het buitenland: als uw voertuig hersteld kan worden binnen 5 dagen, komen wij tussen voor de bijkomende overnachtingskosten tot max. 65 euro per nacht en per persoon met een maximum van 5 nachten. We komen ook tussen voor de kosten van het vervangend vervoer tot 325 euro.
  - Voor uw motor kan u een beroep doen op DVV Assistance in:
  landen van geografisch Europa: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk,        Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noord-Macedonië, Moldavië, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San-Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije (Europees gedeelte), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland
  landen rond de Middellandse Zee: Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië. 

Franchise en beperkingen

 • Bij de optie Brand en Diefstal geldt er een franchise van 10% van de verzekerde waarde van het voertuig, met een minimum van 25 euro en een maximum van 500 euro. Meer details over de franchise vindt u in de bijzondere voorwaarden.
 • Als u uw premie niet hebt betaald, wordt uw verzekering geschorst en komen wij niet tussen in geval van een schadegeval.

Goed om te weten

 • * Tot 70% korting op een nieuwe verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Motor, voor elke klant die de autoverzekering Mobility onderschrijft bij DVV. De korting is enkel van toepassing voor motoren vanaf 101cc. Aanbod geldig mits aanvaarding van het risico. Als u niet wil intekenen op de autoverzekering, informeren wij u dat u niet kan genieten van de korting op uw motorverzekering.
 • Het motorverzekeringscontract wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs in één van onze kantoren of bekijk de volgende documenten:
     - algemene voorwaarden (eigen risico, gedekte goederen, limieten van dekking enz.)
     - informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID)

 Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.

De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Motor is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Back to Top
All rights reserved Groep LB Verzekeringen - © 2022 | Made by republico.be
Open chat
Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen?