Tuesday Jul 16, 2024

Beleggen met potentieel hoger rendement

pensioensparen DVV Verzekeringen

Wat is DVV Life Invest Dynamic?

DVV Life Invest Dynamic is een tak 23-levensverzekering. Je rendement hangt dan af van het rendement van een beleggingsfonds en je kapitaal is niet gewaarborgd. Wens je te beleggen in interne verzekeringsfondsen? Life Invest Dynamic kan een interessante optie zijn. Je neemt meer risico dan bij de tak 21-levensverzekering DVV Life Invest Protect, maar de opbrengst is mogelijk groter.

Beleg al vanaf 25 euro per maand in Life Invest Dynamic

Wist je dat je geen groot kapitaal nodig hebt om te beleggen? Life Invest Dynamic is al beschikbaar vanaf 25 euro per maand.

Wat moet je weten over DVV Life Invest Dynamic?

Met DVV Life Invest Dynamic investeer je in beleggingsfondsen.

Wat zijn de voordelen en kenmerken?
- Je kiest zelf hoe je je geld verdeelt over de 11 mogelijke beleggingsfondsen (minimaal 25 euro per fonds). Elk fonds heeft zijn eigen risicoklasse (van 1 tot 7). Zo kan je het risiconiveau evalueren. Wil je die verdeelsleutel later aanpassen? Dat kan zonder probleem.
- Je betaalt geen roerende voorheffing. Dit is dus een fiscaal voordelige beleggingsformule.
- Je belegt in fondsen die we geselecteerd hebben op basis van ESG-criteria (Environment, Social, Governance).

Welke voornaamste risico’s en nadelen zijn er?
- Je betaalt instapkosten, beheerskosten, 2% verzekeringstaks en uitstapkosten (afhankelijk van het moment dat je je geld opneemt/afkoopt).
- De waarde van de fondsen kan schommelen omdat het aandelen of obligaties zijn. Het financiële risico wordt volledig door jou gedragen.

Wat gebeurt er bij overlijden?
Bij een levensverzekering kan je een begunstigde aanduiden. Die krijgt dan het geld als je er niet meer bent. Wil je nog een ruimere bescherming voor je gezin? Kies de aanvullende waarborg bij overlijden. Dan ontvangen je nabestaanden daarbovenop een extra kapitaal.

Hoe haal je flexibel geld uit je levensverzekering?
Kies de Active-formule van DVV Life Invest Dynamic. Je kan dan maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks een deel van je geld opvragen.

Hoe stapt je gratis uit?
Je betaalt geen uitstapkosten in de volgende gevallen:
- bij overlijden van de verzekerde
- bij annulatie binnen 30 dagen
- bij gedeeltelijke afkoop volgens de Active-formule met een maximum van 20% van het totaalbedrag (max. 25.000 euro per jaar)
- bij gedeeltelijke afkoop één maal per twaalf maanden met een maximum van 10% van het totaalbedrag (max. 25.000 euro per jaar), niet in combinatie met de Active-formule. Bij een tweede of volgende gedeeltelijke afkoop binnen de twaalf maanden worden de uitstapkosten aangerekend op de volledige afkoopwaarde.

Maak hieronder een afspraak


Loading...

Goed om te weten

De essentiële documenten van de verschillende fondsen vind je hier:
BI R-co DYNAMIC TAP
BI M&G (Lux) Sustainable Multi-Asset Growth Fund
BI FvS Global Flexible
BI Carmignac Global Active I EUR
BI Pictet Multi Asset Opportunities
BI ODDO BHF Polaris Moderate LV
BI BG Worldwide Resp Global Equity Income Fund
BI JH Global Property Equities Fund
BI Belfius Smart Future
BI FvS Global Flexible Bond
BI Candriam Money Market Euro
Documenten met essentiële informatie (KID) & precontractuele SFDR informatie ,beheersreglement en Periodiek SFDR rapporten kan je hier raadplegen.

- De Active-formule is mogelijk vanaf 125 euro, op jaarlijkse basis beperkt tot 10% van het totaal van de gestorte premies, maximaal 25.000 euro. De polis moet bij de start een minimumwaarde hebben van 6.200 euro. Om deze formule op te starten betaal je niets, daarna 5 euro voor elke aanpassing of annulering.
- De instapkosten bedragen maximaal 2,5% bij elke brutostorting. Voor de opmaak betaal je 5 euro.
- De beheerskosten en de uitstapkosten worden gedetailleerd in het essentiële informatiedocument.
- De fiscale behandeling hangt af van de individuele omstandigheden van de verzekeringnemer en kan in de toekomst aan wijzigingen onderhevig zijn.
- DVV Life Invest Dynamic is een levensverzekering van tak 23 met maximaal 2,5% instapkosten en met een onbepaalde looptijd. Het minimale inschrijvingsbedrag bedraagt 2.500 euro of 25 euro per maand via doorlopende opdracht. Voor meer informatie over de beleggingsdoelstellingen, de plaats waar de waarde van de eenheden raadpleegbaar is, de risico’s (geen kapitaalgarantie), de evolutie van de fondsen, de kosten en taksen kan je het bijkomende precontractuele informatie document, de voorwaarden, de commerciële fiche, de tak 23-fondsen bekijken of langsgaan in één van onze kantoren. Het is belangrijk dat potentiële spaarders deze documenten doornemen voor zij een contract ondertekenen. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.
- Sustainability-Related Disclosure: "ESG-informatie die vereist is op grond van EU-verordening 2019/2088 betreffende informatieverstrekking over duurzaamheid in financiële diensten (SFDR-verordening)". Gewoon goeie service Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend! Vind een consulent

DVV Life Invest Dynamic is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Back to Top
All rights reserved Groep LB Verzekeringen - © 2022 | Made by republico.be
Open chat
Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen?