Tuesday Jul 16, 2024

DVV Assistance

Reisbijstandverzekering DVV Verzekeringen

De bijstandsverzekering van DVV

Wil je bijstand krijgen als er iets met jou of je gezin gebeurt? Dan is DVV Assistance iets voor jou. Als je in het buitenland naar het ziekenhuis moet, worden je medische kosten onbeperkt vergoed* . Een hele geruststelling als het echt tegen zit... En dat is nog maar één van de diensten waarvoor je op de personenbijstand van DVV Assistance kan rekenen. Wil je ook voertuigbijstand of een bagageverzekering? Dan breid je de basiswaarborg gewoon uit. Handig, toch?

Basiswaarborg: personenbijstand

Bijstand in België én in het buitenland:
• Als je op verplaatsing bent en naar het ziekenhuis gebracht moet worden of gerepatrieerd moet worden, vergoeden wij je vervoer.
• We vergoeden extra hotelnachten als je door een medische ingreep langer ter plaatse moet blijven: tot 10 nachten voor maximaal 125 euro per nacht.
• Als je langer dan 5 nachten in het ziekenhuis moet blijven en je alleen reist, zorgen we dat er iemand kan overkomen.
• We betalen pro rata je skipas, -lessen, huur van skimateriaal enz. terug van niet genoten vakantiedagen (tot 250 euro).
• Bij verlies of diefstal van je bank- en kredietkaart komen we tussen bij de financiële instellingen om de nodige maatregelen te nemen.
• Je kan 24/7 bij ons terecht voor praktische info over ziekenhuizen, organisaties die zorg aan huis verlenen, revalidatiecentra enz. 
• Je kan ons medisch team contacteren (van Ma-Za 8u-16u) voor vragen over een eventuele besmetting, ziekte of medische behandeling.
• We helpen je met psychologische bijstand na een traumatische gebeurtenis zoals een ongeval, carjacking enz.

Bijstand enkel in het buitenland:
• We vergoeden de medische kosten na tussenkomst van je mutualiteit. Zonder enig limietbedrag* !
• We betalen ook andere medische kosten: bijvoorbeeld tandheelkundige zorgen tot 250 euro, of kinesitherapie tot 125 euro.
• We organiseren en vergoeden de kosten van vervroegde terugkeer omwille van een onverwacht overlijden van een familielid of van een meereizend huisdier in het buitenland, ernstige schade in je woning enz.
• We vergoeden opsporings- en reddingskosten tot 7500 euro.
• We helpen je bij verlies of diefstal van reis- of vervoersdocumenten.
• We vergoeden een tolk als dat nodig is (tot 125 euro).

Bijstand alleen in België:
• Als je ziek of gewond bent in België en de arts schrijft een ziekenhuisopname voor van minstens 48 uur, dan zorgen we voor en betalen we een oppas voor je inwonende kinderen tot 16 jaar (tot maximaal 125 euro).
• We zorgen voor een oppas voor je huisdieren als je voor minstens 48 uur naar het ziekenhuis moet (tot maximaal 100 euro).
• We verdedigen je rechten om te komen tot een minnelijke of gerechtelijke vergoeding van schade waarvoor de reisorganisator of het reisbureau aansprakelijk is. Wij dragen de kosten en honoraria, met inbegrip van de gerechtskosten, met betrekking tot dit verweer, tot een maximum van 1.250 euro.

Fietsbijstand in België en geografisch Europa:
Als je niet meer met je fiets kan rijden door pech, ongeval of diefstal kan je onze bijstandscentrale bellen. We sturen dan zo snel mogelijk een pechverhelper of brengen je naar je (vakantie)huis. Tot 3 maal per jaar kan je gratis een beroep doen op onze fietsbijstand.

Optionele waarborgen: voertuigbijstand, bagageverzekering, formule prestige

OPTIE 1: VOERTUIGBIJSTAND
Je auto staat in panne op je oprit of op reis in Spanje? Geen probleem, met de extra optie voertuigbijstand sturen we meteen een pechverhelper naar je toe. Moet je auto naar de garage voor herstelling? Je krijgt een vervangwagen of een mobiliteitsbudget om je verplaatsingen op een andere manier te doen.
In België
• We regelen pechverhelping na een panne, ongeval, poging tot diefstal of vandalisme. • We brengen je auto naar de garage indien nodig.
• Je krijgt een vervangwagen tot 7 dagen (maximaal categorie B) of we vergoeden je verplaatsingskosten tot max. 85 euro per dag voor dezelfde periode als je anders een vervangwagen zou gekregen hebben.
 • We bieden bijstand om je auto te openen als je de sleutels in je auto hebt laten liggen.
In het buitenland
• We regelen de pechverhelping na een panne, ongeval, diefstal, poging tot diefstal of vandalisme.
• Als je auto binnen 3 dagen hersteld kan worden, stellen we een vervangwagen ter beschikking of krijg je je verplaatsingskosten vergoed (zoals in België). Je overnachtingskosten worden ook betaald tot 125 euro per nacht per kamer (ontbijt inbegrepen).
• Als je auto NIET binnen 3 dagen hersteld kan worden, wordt ook een vervangwagen geregeld of worden je verplaatsingskosten vergoed (zoals in België). Je overnachtingskosten worden ook betaald tot 125 euro per nacht per kamer (ontbijt inbegrepen), met een maximum van 1000 euro tot je auto hersteld is of tot de repatriëring ervan.
• We sturen wisselstukken op indien die niet beschikbaar zijn in het buitenland.
• We bieden bijstand om je auto te openen als je de sleutels in je auto hebt laten liggen.
Goed om te weten: met de formule Mobiliteit Extra krijg je gedurende 15 dagen een vervangwagen van maximaal categorie D en worden je bijkomende overnachtingskosten in het buitenland vergoed ten belope van maximaal 175 euro per nacht, per kamer, ontbijt inbegrepen

OPTIE 2: BAGAGEVERZEKERING
Wil je beschermd zijn bij diefstal, verlies of beschadiging van je bagage? De extra bagageverzekering is je redding. Afhankelijk van de formule die je kiest, is je bagage tot 3750 euro gedekt.

OPTIE 3: FORMULE PRESTIGE
Je wil nog ruimer beschermd zijn? Dan kan je met de formule Prestige zorgen dat de plafonds verdubbeld worden. Stel bijvoorbeeld dat je vast zit in het buitenland omdat het luchtruim gesloten is. Met de ruimere formule worden je hotelkosten tot maximaal 250 euro per nacht vergoed in plaats van 125 euro. Ook de nazorg in België na je repatriëring uit het buitenland wordt dan vergoed tot 7000 euro (gedurende 3 maanden).

Laat je prijs berekenen? Doe hieronder je aanvraag...

(!) Verplichte velden.

Maak hier je afspraak


Loading...

Uitsluitingen en beperkingen

- Je kan niet bij onze medische consultlijn terecht voor een diagnose of medisch voorschrift. Het is in geen geval een alternatief voor een medische raadpleging. - Ongevallen buiten de afgebakende skipistes zijn enkel gedekt als je begeleid wordt door een monitor van een erkende organisatie.
- Medische kosten voor geplande ziekenhuisopnames zijn niet gedekt. Ook voor ongevallen en gebeurtenissen te wijten aan deltavliegen, parasailing, bobslee, parachutespringen, benjispringen, alpinisme, skiën buiten de piste, rallysport, rafting, canyoning, ULM, jetski en speleologie kan je geen beroep doen op DVV Assistance
- De kosten voor preventieve geneeskunde en thermale kuren, en de kosten voor esthetische ingrepen en behandelingen, tenzij ze medisch noodzakelijk zijn door een lichamelijk letsel na een ongeval worden niet vergoed.
- Als je op minder dan 1 km van je huis of andere verblijfplaats pech hebt, kan je geen beroep doen op DVV Assistance. Ook voor een lege batterij van een elektrische fiets komen we niet tussen.
- De onderhouds- of herstellingskosten worden niet vergoed.
- Wij komen niet tussen voor boetes en administratieve sancties.
- De onderhouds- of herstellingskosten worden ook in het buitenland niet vergoed.
- Wij komen niet tussen voor schade aan de huurwagen wanneer die bestuurd wordt door een andere persoon dan de bestuurder die op het huurcontract vermeld staat.
- Juwelen, brillen, kunstvoorwerpen enz. zijn enkel gedekt bij diefstal en op voorwaarde dat er aangifte wordt gedaan bij de lokale bevoegde instanties (zoals politie).

Goed om te weten

De bijstandsverzekering DVV Assistance is een verzekeringscontract onderworpen aan het Belgische recht. Ze wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga langs in één van onze kantoren of bekijk hier:
- de voorwaarden (eigen risico, gedekte goederen, limieten van de dekking enz.)
- de commerciële fiche
- het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID).

Vooraleer een contract te ondertekenen is het belangrijk dat je kennis neemt van deze documenten.

De bijstandsverzekering DVV Assistance is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Back to Top
All rights reserved Groep LB Verzekeringen - © 2022 | Made by republico.be
Open chat
Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen?