Wednesday May 22, 2024

Fietsverzekering

Fietsverzekering DVV Verzekeringen

Waarom heb je een fietsverzekering nodig?

Een fietsverzekering is niet verplicht in België, maar als je wilt genieten van je nieuwe (elektrische) fiets en vooral je investering wilt beschermen, dan raden wij je aan om voor een fietsverzekering te kiezen. Met de fietsverzekering van DVV krijg je een schadevergoeding als je fiets gestolen of beschadigd is. Krijg je onderweg een lekke band of een platte batterij? Ook dan kan je dankzij de inbegrepen fietsbijstand op ons rekenen!

Welke soorten fietsen zijn gedekt door de fietsverzekering van DVV?

De Fietsverzekering van DVV dekt alle types fietsen*: elektrische fietsen, stadsfietsen, plooifietsen, bakfietsen,  racefietsen, mountainbikes, Speed Pedelecs, elektrische steps en andere gemotoriseerde voortbewegingstoestellen (hoverboards, segways, …).

Uw fiets mag maximaal 1 jaar oud zijn om deze verzekering te kunnen afsluiten. Bent u een trouwe klant***? Dan verzekeren we uw fiets tot 3 jaar na aankoop. U geniet dan ook van 50% korting op de prijs van de Bijstand.

Welke waarborgen omvat dit Fietsverzekeringspakket?

- Diefstal: DVV vergoedt u in geval van diefstal, wereldwijd. Als uw fiets minder dan 2 jaar oud is, vergoeden we de volledige aankoopwaarde.
- Materiële Schade: uw fiets is beschadigd (waar ook ter wereld) door een val, ongeval, vandalisme of poging tot diefstal? DVV verzekeringen vergoedt de herstellingskosten na aftrek van een franchise.
- Bijstand: u krijgt bijstand in heel geografisch Europa (zodra u op meer dan 1 km van uw woonplaats bent) in geval van diefstal, panne, vandalisme of een ongeval, zodra u niet meer verder kan rijden.

Laat je prijs berekenen? Doe hieronder je aanvraag...

(!) Verplichte velden.

Uitsluitingen en beperkingen

 • De Fietsverzekering van DVV dekt alle types fietsen, al dan niet elektrisch, die zelfstandig (dus zonder te trappen) een maximale snelheid behalen van 25 km/u, met name stadsfietsen, plooifietsen, bakfietsen, racefietsen, mountainbikes, maar ook Speed Pedelecs en gemotoriseerde voortbewegingstoestellen zoals hoverboards, segways of elektrische steps.
 • De Fietsverzekering van DVV kan niet worden afgesloten voor een voertuig dat onderworpen is aan de verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheid voor motorvoertuigen.
 • De Fietsverzekering van DVV biedt geen dekking voor huur- of leasefietsen of fietsen die gebruikt worden voor betaald vervoer van personen of voor transport van goederen (bv. bezorgdiensten).
 • We bieden geen bijstand en betalen geen schadevergoeding als de schade al bestond voor de verzekering werd afgesloten. We vergoeden evenmin in geval van opzettelijke schade.
 • Uw fiets en de verzekerde accessoires verminderen in waarde na verloop van tijd. Daarom houdt DVV verzekeringen rekening met een waardeverlies van 1,5% per verstreken maand vanaf de 25e maand na de aankoopdatum, met een maximale waardevermindering van 80%. Uw fiets behoudt dus de eerste 2 jaar zijn aankoopwaarde!
 • De Fietsverzekering is geen onderhoudscontract. Slijtage van de remmen of andere stukken is dus niet gedekt. Schade aan banden of de batterij zijn evenmin gedekt, behalve als die veroorzaakt is in combinatie met andere gedekte schade.
 • ****Als de fiets onbewaakt wordt achtergelaten, moet hij aan een vast bevestigingspunt worden vastgemaakt met een gecertificeerd slot ART 2 sterren of Sold Secure Gold/Silver. Onder bevestigingspunt verstaan we een vast, onbeweeglijk en onbeweegbaar deel, in steen, metaal of hout en waarvan de fiets niet los kan komen of losgemaakt kan worden, zelfs niet door hem op te tillen.
 • Buiten de Benelux kunnen we de pechverhelping ter plaatse niet garanderen maar wel uw vervoer naar een nabijgelegen plaats (verblijfplaats, bestemming van de dag of een hersteller).

Goed om te weten

 • **De fiets mag de snelheid van 25 km/h niet overschrijden door de kracht van de motor alleen (zonder trapondersteuning).
 • *** U hebt minstens één contract bij DVV in 3 van de volgende 4 types verzekeringen: auto, woning, familiale en leven.
 • De bijstand wordt georganiseerd door onze partner Europ Assistance.
 • De Fietsverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
 • Ga voor meer informatie naar een DVV-consulent of bekijk de volgende documenten:
     - algemene voorwaarden
     - commerciële fiche
     - informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID)
Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.

Deze Fietsverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, merk- en handelsnaam van Belins NV, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 - Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE59 0689 0667 8326 - BIC GKCCBEBB.

Back to Top
All rights reserved Groep LB Verzekeringen - © 2022 | Made by republico.be
Open chat
Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen?