Wednesday Jun 19, 2024

Uitvaartverzekering Uitvaart+

uitvaartverzekering DVV Verzekeringen

Wat is een uitvaartverzekering?

Deze verzekering dekt de kosten van je uitvaart en de kosten die verbonden zijn aan je overlijden. Met een uitvaartverzekering zorg je voor financiële gemoedsrust voor je nabestaanden.

Met eenvoudige procedure medische acceptatie
Voor veel overlijdensverzekeringen is een medische screening nodig als je wilt intekenen. Voor Uitvaart+ verzekering volstaat een gezondheidsverklaring.

Kies vrij wie de voorziene som zal ontvangen
Je beslist helemaal zelf wie de begunstigde is van het uitvaartkapitaal. Meer nog: je kan dat op elk moment wijzigen.

Belastingvoordeel mogelijk
Als je het contract onderschrijft in het kader van langetermijn- of pensioensparen, krijg je van de fiscus 30% van je gestorte premies terug als belastingvermindering *.

Hoeveel kost een uitvaart?
Een crematie of begrafenis kost gemiddeld zo’n 6.000 euro. Het precieze bedrag hangt uiteraard af van de uitvaart die je wenst. 

Laat je prijs berekenen? Doe hieronder je aanvraag...

(!) Verplichte velden.

Maak hieronder je afspraak


Loading...

Uitsluitingen en beperkingen

- Niet gedekt zijn onder meer zelfmoord van de verzekerde tijdens de eerste twaalf maanden en overlijden door deltavliegen, zweefvliegen, valschermspringen of ballonvaren.
- De eerste twee jaar wordt een proportioneel deel van het verzekerde kapitaal uitgekeerd. Bekijk voor meer details de voorwaarden of ga langs bij een consulent. Na deze wachtperiode van twee jaar ontvangen je nabestaanden het volledige verzekerde kapitaal (na aftrek van eventuele belasting). Bij overlijden door ongeval wordt altijd 100% uitgekeerd vanaf de 1e dag.
- Je geniet een fiscaal voordeel als er voldaan is aan wettelijke voorwaarden. De fiscale behandeling hangt af van je individuele omstandigheden en kan in de toekomst veranderen. Als je een belastingvoordeel gekregen hebt voor een premie moet je rekening houden met een taks op de uitkering.
- Onderschrijving is mogelijk tot de 70e verjaardag van de verzekerde.

Goed om te weten

De Uitvaart+ verzekering is een levenslange overlijdensverzekering van tak 21 met maximaal 6% instapkosten, afgesloten voor een levenslange duurtijd met een minimum van 10 jaar in geval van pensioensparen. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs in één van onze kantoren of bekijk hier:
- de voorwaarden (eigen risico, gedekte goederen, limieten van de dekking enz.),
- de commerciële fiche,
- het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID).
Vooraleer een contract te ondertekenen is het belangrijk dat je kennis neemt van deze documenten.

* Onder voorbehoud van de naleving van de wettelijke voorwaarden. De fiscale behandeling is afhankelijk van de individuele situatie van de verzekeringnemer en kan in de toekomst veranderen. Houd er rekening mee dat in geval van belastingaftrek van de premies, ook de prestaties belastbaar zijn.

De Uitvaart+ verzekering is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE82 7995 5181 0568, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Back to Top
All rights reserved Groep LB Verzekeringen - © 2022 | Made by republico.be
Open chat
Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen?